Пікша, риба обрізки без шкурки, не калібрований, без солі, вага 1000 g (г)
- Модель: 5545
- Наявність: в наличии
-
105.80 грн.
Пікша, риба обрізки без шкурки, не калібрований, без солі, вага 1000 g (г)
Біле нежирне м'ясо пікші має щільну пружну консистенцію і приємний смак з характерним йодистим присмаком. Пікша прекрасно переносить кулінарну обробку і підходить для багатьох способів приготування.
Пікша - це важлива промислова риба, яка водиться в Північному і Баренцевому морі, і біля берега Північної Америки. Вилов відбувається донними і глибоководними тралами.
Пікша займає третє місце по вилову серед риб сімейства тріскових. Найближчі з вилову - це минтай і тріска. Високим вмістом йоду володіє пікша. 318 мкг на 100 грам продукту.
Спосіб приготування.
Готується також як і тріска. Пікшу можна варити, запікати в духовці, коптити, смажити, солити і маринувати.
Найчастіше у продажу м'ясо пікші без шкурки і кісток. Це чудовий напівфабрикат для готування будь-яких рибних страв.
Дуже зручно при приготуванні, що шкірка тонка і їстівна, яка при приготуванні не створює незручностей.
Риба в морквяному маринаді.
Нам знадобиться: Риби 600гр, Морква велика 2шт, Лук 2шт, Селера 10см, Петрушка 5-6 гілочок,Перетерті томати 200мл. (Можна замінити томатною пастою, 2ч.л. Розбавити в 150мл.води), Білий винний оцет 1ч.л., Гвоздика 1шт., Цукор 1 / 2ч.л., Сіль, перець за смаком Нарізаємо цибулю, селеру, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо цибулю, додаємо до неї селеру, потім морква, солимо, вливаємо приблизно півсклянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо все разом хвилин 10. Потім додаємо перетерті томати, оцет, цукор, перець, гвоздику, все перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Тим часом рибу просушуемо паперовим рушником, обвалюемо у борошні й обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом до невеликої скоринки з двох сторін. Потім зверху викладаємо готовий маринад, накриваємо кришкою і тушкуємо разом ще хвилин 10.Подаємо рибу в маринаді з картопляним пюре або рисом.