Ягідний соус для м'яса.

Ягідний соус для м'яса.
16 November, 2021

Ягідний соус для м'яса.


Як відомо, до м'яса дуже смачно подавати ягідний соус. Наприклад, карбонат або запечений ростбіф. 
Дуже смачно у холодному чи теплому вигляді використовувати соус.
Поговоримо про рецепт дуже смачного ягідного соусу, який підходить практично до будь-якого запеченого м'яса.
Найбільше для м'яса беруть кислі ягоди, які розм'якшать волокна та наповнять його смак.
Наприклад, брусниця, червона смородина чи дзьоба. Страви виходять цікавими та незвичайними, чудово підійдуть для святкового столу.


 Зауважимо, що ягідний соус може поєднуватися і з піцею та іншими складними стравами.
Для соусу краще вибрати стиглу ягоду, щоб не вийшов занадто терпкий смак та неприємна гіркота.
Використовувати можна не лише свіжі ягоди, а й заморожені. Це рішення дуже рятує в холодну пору року, коли до нового врожаю ще далеко.
Можна додати куркуму, але це на любителя східних спецій.

Інгредієнти:

0,5 кг - брусниці, журавлини або смородини.
100 мл води
2 столові ложки цукру.
3 шт. гвоздики.
1 щіпка кориці.
1 щіпка мускатного горіха.
1 столова ложка цедри лимона
1 столова ложка цедри апельсину.
Сік половини лимона.

Приготування.

 Висипаємо в сотейник ягоду та додаємо 100 мл води.
Коли ягоди закиплять, зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо спеції та цедру лимона і стільки ж апельсина. Варимо 10 хв. Додаємо сік половинки лимона та варимо ще 10 хв до загусання.
 Охолоджуємо.
Далі збиваємо блендером до пюре.

Соус готовий. Смачного.

Всі інгредієнти ви можете придбати у нашому інтернет-магазині. Доставка по м. Харків та прилеглої області.
Додати коментар

Ви повинні увійти , щоб додати коментар. Якщо у вас немає облікового запису, ви можете зареєструватися . Реєстрація безкоштовна!