Вишневий пиріг

Вишневий пиріг
6 October, 2022

Вишневий пиріг

Вишневий пиріг - заряджає життям. Як казав, агент Купер із «Твін Пікс», коли замовляв собі порцію пирога. І був абсолютно правий!
Ароматний з легкою кислинкою – здатний зарядити на цілий день.
У таку вже осінню погоду можна приготувати вишневий пиріг.

Готується легше за простий!

Нам знадобиться :

    • листкове тісто 400 грам;
    • яйце - 1 шт

Для начинки:

    • Заморожена вишня – 400 грам;
    • цукор – 60 гр;
    • кукурудзяний крохмаль – 15 гр;
    • кориця мелена - 0,5 чайної ложки;

Приготування:

Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі.
• Заморожену вишну ополоснути водою та розморозити наполовину. Рідину, що вийшла, не зливаємо. Перекладаємо в ємність із товстим дном і ставимо на плиту. По черзі додамо цукор, кукурудзяний крохмаль та корицю.
    • Постійно помішуючи варимо на невеликому вогні, поки не загусне. Це близько 1 хв із моменту закипання. Вимкнути та остудити.
    • У ємності для випікання сформувати основу майбутнього пирога. І обов'язково борти 2-3 см. Стики можна склеїти за допомогою молока. Щоб наша начинка не розмочила дно, змастимо збитим яйцем. З тесту, що залишився, зробимо сіточку, або за допомогою спеціального фігурного ножа, або нарізавши тоненькі смужки і викласти акуратно зверху.
Коли начинка охолоне, викласти в підготовлену форму. Зверху викласти сіточку та змастити її яйцем
    • У попередньо розігрітій до 180°С духовці випікати приблизно 35 хв.
    • Смачного.

    • P.S. Листкове тісто, заморожена вишня, кукурудзяний крохмаль та кориця є у нашому магазині @Zamorozka24.com.ua.

Додати коментар

Ви повинні увійти , щоб додати коментар. Якщо у вас немає облікового запису, ви можете зареєструватися . Реєстрація безкоштовна!