Вишневий пиріг
6 October, 2022
Вишневий пиріг
Вишневий пиріг - заряджає життям. Як казав, агент Купер із «Твін Пікс», коли замовляв собі порцію пирога. І був абсолютно правий!
Ароматний з легкою кислинкою – здатний зарядити на цілий день.
У таку вже осінню погоду можна приготувати вишневий пиріг.
Готується легше за простий!
Нам знадобиться :
• листкове тісто 400 грам;
• яйце - 1 шт
Для начинки:
• Заморожена вишня – 400 грам;
• цукор – 60 гр;
• кукурудзяний крохмаль – 15 гр;
• кориця мелена - 0,5 чайної ложки;
Приготування:
Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі.
• Заморожену вишну ополоснути водою та розморозити наполовину. Рідину, що вийшла, не зливаємо. Перекладаємо в ємність із товстим дном і ставимо на плиту. По черзі додамо цукор, кукурудзяний крохмаль та корицю.
• Постійно помішуючи варимо на невеликому вогні, поки не загусне. Це близько 1 хв із моменту закипання. Вимкнути та остудити.
• У ємності для випікання сформувати основу майбутнього пирога. І обов'язково борти 2-3 см. Стики можна склеїти за допомогою молока. Щоб наша начинка не розмочила дно, змастимо збитим яйцем. З тесту, що залишився, зробимо сіточку, або за допомогою спеціального фігурного ножа, або нарізавши тоненькі смужки і викласти акуратно зверху.
Коли начинка охолоне, викласти в підготовлену форму. Зверху викласти сіточку та змастити її яйцем
• У попередньо розігрітій до 180°С духовці випікати приблизно 35 хв.
• Смачного.