Сала́ка, риба морська свіжоморожена
- Модель: 3057
- Наявність: в наличии
-
76.07 грн.
Сала́ка — риба сімейства оселедцевих, що мешкає в Балтійському морі, деяких прісних озерах Швеції, Куршській та Калінінградській затоках.
Довжина до 20 см, важить 25-50 г.
Салаку люблять у багатьох країнах світу за приємний солодкуватий смак та морський аромат, корисні властивості та доступність.
Масса нетто - 1 кг
Вид упаковки – полиэтиленовый пакет
Рецепт смаженої салаки
Не найкорисніша, але вельми поширена, популярна.
Для приготування страви можна взяти свіжоморожену салаку або охолоджену.
Якщо у вас морожена риба, розморозьте її природним шляхом – за кімнатної температури, не застосовуючи ніякої теплової розморозки.
Очистіть салаку і вийміть начинки. Добре вимийте.
Інгредієнти:
салаку – 450 г;
яєчні білки – 2 шт.;
борошно – 80 г;
вода – 120 мл;
олія соняшникова - 15 мл + для смаження.
Приготування
Салаку очищаємо від нутрощів, видаляємо плавнички, промиваємо та обсушуємо. Присолюємо рибу та залишаємо хвилин на 15 у холодильнику, після чого обсушуємо та занурюємо її в кляр. Кляр готується з борошна, солі, води та яєчних білків, з додаванням невеликої кількості олії. Перед смаженням переконайтеся, що надлишки кляру склі, а потім смажте салаку у великій кількості олії до утворення характерної золотисто-коричневої скоринки.